_Lokacija_ _Kontakt_ _Home_ _Cijene_
_ Trogir _
_ apartman Jagoda _
_ Split _
Info at:

info@apartman-jagoda.hr

tel.: + 385 21/538-355
cell: + 385 98/584-203
Okrug
Okrug Gornji je mjesto mediteranskog ozračja smješteno na otoku Čiovu. Nalazi se samo 3km od grada Trogira i 8 km od međunarodnog aerodroma, a tek 30 km od grada Splita. U svojoj povijesti kroz njega je prošlo mnogo naseljenika i kultura, a danas se razvio u važan turistički centar.
Okrug nudi smještaj u apartmanima i sobama privatnog vlasništva sa oko 3,420 kreveta prve i druge klase i kampiranjem u auto kampu Rožac.
Okrug ujedno i ima idealne suncem okupane kamene ili šljunčane plaže.
Trogir - pod zaštitom UNESCO-a od 1997
 Trogir je grad kojeg nijedan zaljubljenik u kulturna i povijesna blaga i umjetnička dijela ne smije zaobići. Često nazivan i malom Venecijom zbog svoga uređenja i venecijansko gotičke arhitekture, ovaj gradić u sebi nosi mirise i boje srednjeg vijeka. Sama povijest i nastanak Trogira je mnogo starija od Venecijanske republike i doseže do 3 stoljeća prije nove ere kada su na mjestu sadašnjeg grada Grci osnovali grad Tragurion.

Jezgra grada smještena je na otočiću okružena morem sa svih strana, a ipak bogata umjetnošću, arhitekturom neizmjerljive vrijedosti i nijednog posjetitelja neće ostaviti ravnodušnim. Njezine vijeugave, kamenom popločane uličiće mjesta su danas i za koncerte i predstave. Posebno su zanimljiva folklorna, ribom i vinom okupana ljetna veselja koja se redovito organiziraju za dobrodošlicu svh posjetitelja.

Okolica Trogira nudi smještaj visokog standarda i bogate gastronomske kulture. Riba, rakovi, školjke, sve svježe upravo uhvaćeno su temelj ovdašnje ponude. Osim u hrani i piću, gosti mogu uživati i u sportu kao što je boćanje, tenis, kuglanje, jedrenje i istraživanje podmorja.

više na www.trogir.hr

Split - kulturno i turističko središte
 Grad Split sa svojom 1700 godina dugom povijesti izrastao je iz palače rimskog cara Dioklecijana, koja je dio svjetske baštine UNESCO-a. Proširio se od srednjovjekovnog ambijentalnog naselja splitskih ribara i težaka Varoša podno opjevanog brda Marjana (danas park prirode sa raznim rekreacijskim sadržajima: trim staze, plaže, biciklizam, tenis, slobodno penjanje).

Zahvaljujući svom prirodnom položaju izrastao je u najveću putničku luku na Jadranu , te je trajektnim i brzim katamaranskim prugama povezan sa svim srednjodalmatinskim otocima (Brač, Hvar, Šolta, Vis, Korčula, Lastovo) i međunarodnim linijama sa Italijom (Ancona, Pescara) i Grčkom (Igoumenitsa). Željeznička i autobusna postaja preko kojih je Split povezan sa Europom preko Zagreba su u neposrednoj blizini luke, a međunarodni aerodrom je udaljen 20 km.

Split je turističko i kulturno središte Dalmacije sa Hrvatskim narodnim kazalištem i njegovom ljetnom manifestacijom Splitsko ljeto ( od 15.07. do 15.08. ) na čijem su repertoaru opere, koncerti klasične glazbe i drame, kako starih majstora, tako i suvremenih autora. U Splitu se nalazi velik broj galerija i muzeja, od kojih je nezaobilazna Galerija Meštrović na južnim padinama Marjana i Arheološki Muzej, koji svjedoči o bogatoj povijesti ovih krajeva od prahistorije, preko antike i srednjeg vijeka do danas.

više na www.visitsplit.com

 

 
 
2007 © Apartman Jagoda; webmaster